Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn het district Midden-Holland. Ons district is onderdeel van de KNBB-vereniging Carambole die is ontstaan uit de sectie Carambole. Het district is ontstaan uit een fusie tussen de voormalige districten Gouda en Krimpenerwaard. Ons district strekt zich globaal uit over de vierhoek Bodegraven, Schoonhoven, Krimpen aan de Lek en Zoetermeer.

Wat doen wij?

Wij bieden alle biljartliefhebbers binnen ons gebied de gelegenheid om de biljartsport in georganiseerde vorm te beoefenen op basis van de reglementen van de KNBB. Ons district bestaat uit diverse biljartverenigingen (ongeveer 20 senioren- en 2 recreantenverenigingen) met in totaal meer dan 500 leden.

Wij behartigen de belangen van onze verenigingen binnen de KNBB-vereniging Carambole als onderdeel van de KNBB. Verder organiseren wij voor onze leden, op basis van de reglementen van de KNBB, de teamcompetitie in het libre en driebanden en persoonlijke kampioenschappen. Op verzoek van de KNBB leveren wij eventueel ondersteuning aan wedstrijden en finales die de KNBB zelf organiseert, de zogenaamde “niet imperatieve klasse”.

Competities

Wij organiseren voor de leden van onze verenigingen een competitie voor teams in het driebanden- en librespel. Hieraan doen meer dan 90 teams op verschillende niveaus mee. Alle teams spelen jaarlijks ten minste 24 wedstrijden, hetgeen een programma oplevert van ruim 1.000 wedstrijden per jaar.

Persoonlijke kampioenschappen

Daarnaast bieden wij de leden van onze verenigingen het spelen van persoonlijke kampioenschappen in de spelsoorten driebanden, libre en bandstoten. Dit betekent 16 toernooien binnen ons district waarin een biljarter op zijn eigen spelniveau strijdt om het persoonlijke kampioenschap binnen een bepaalde spelsoort. Na het behalen van de districtstitel in een spelsoort bestaat de mogelijkheid om te strijden voor de gewestelijke titel en het nationaal kampioenschap.